Rozhovor s Václavem Mičulkou, CTO & Co-founderem TechFides

Vyzpovídali jsme Václava Mičulku, jednoho ze zakladatelů a současného CTO TechFides.

 

Co práce zakladatele Techfides a vedoucího vývoje obnáší?

TechFides se profiluje jako společnost, která jde s dobou, a k tomu patří také udržení kroku v oblasti technologií a obecně přístupu k vývoji. Máme pevně danou vizi stát se lídrem v oblasti vývoje software. Pracujeme na větších webových aplikacích a musíme si být vždy jisti tím, co děláme. Ve zkratce jednou z mých odpovědností je, aby realizace jednotlivých projektů probíhaly hladce. Máme v týmu skvělé lidi a mou prací je tyto lidi vést a předávat jim mé zkušenosti.

Samozřejmě kromě pomáhání realizačním týmům mám na starost také plánování a celkově řízení chodu celé společnosti.

 

Jaké byly začátky v Techfides? Co se od doby vzniku změnilo?

Začínali jsme v malém kanclíku na třiceti metrech čtverečních a dnes jsme na více než desetinásobku. Rosteme rychle, ale stále klademe důraz na kvalitu prostředí. Změnila se naše velikost, náš záběr, zvýšili jsme celkově odbornost a údernost našeho týmu. Co se nezměnilo, a jsme na to hrdí, je naše vize, poslání a hodnoty. Aby to neznělo pouze jako klišé, tak uvedu konkrétní příklady - vývojáři u nás mají krásné prostory a nadstandardní metry čtvereční pro svůj klid, máme vlastní systém odměňování šitý na míru vývojářům, vlastní systém pro zvyšování jejich kvalifikace, pořádáme konference a akce pro IT komunitu v Brně a tak dále. Velmi nám záleží na spokojenosti našich lidí v týmu a kvalitní prostředí je jedním z důležitých předpokladů spokojeného vývojáře.

 

Na co jsi za dobu své kariéry nejvíce pyšný?

Pyšný jsem na to, že se nám daří budovat super kolektiv, kde nás baví pracovat a má to smysl.

 

Čemu se rád věnuješ ve volném čase?

Jsem fitness nadšenec, takže posilovna, běh, vaření a tak dále. No, a kromě toho samozřejmě sleduji a studuji nové trendy a technologie, přece jenom to je ta největší zábava.  

 

Co je tvým hnacím pohonem? Co tě inspiruje?

Řekl bych, že prostě touha překonat sám sebe. Někam se posunout a něco dokázat, nezůstat sedět na jednom místě. Dále mi vždycky vadila stereotypní práce, prostě mě to ubíjelo. TechFides je místem, kde stereotyp nepotkáte.

 

V čem se TechFides liší a v čem je unikátní?

Tvoříme prostředí šité na míru vývojářům. Oba dva zakladatelé TechFides jsme původem vývojáři, společnost je tak silně technicky orientována. Naším produktem je vývoj software a jelikož nemáme žádné externí investory, můžeme si dovolit budovat doslova ráj na zemi pro vývojáře, a to bez omezení od manažerů, kteří vývoji nerozumí. Máme jasnou vizi a strategii, vybudovali jsme silný tým a každý, kdo miluje programování, si zamiluje také TechFides.  

Jsme otevřenou společností, věnujeme se vývojářské komunitě, a tak nás může každý vývojář důkladně poznat ještě před tím, než se k nám přidá. Myslím si, že vlastní zkušenost vydá za tisíc slov, a proto bych rád pozval každého, kdo se pročetl až sem, ať zkoukne náš web, neváhá navštívit vývojářské srazy {WAC}, které organizujeme, a v neposlední řadě – neváhejte se nám ozvat, rádi náš tým představíme osobně.

 

Zaujal Tě rozhovor? Další info o TechFides se dočteš třeba zde nebo si můžeš přečíst rozhovor s druhým spoluzakladatelem a současným CEO společnosti Matoušem Kutypou. Anebo se rovnou koukni na otevřené pozice a napiš nám, rádi Tě poznáme.

Zaujal Tě náš tým?

Rádi se s Tebou osobně a nezávazně setkáme, napiš nám – pošli nám, co umíš a co bys rád/a u nás dělal/a na email chcidotymu@techfides.cz

Další info o tom, proč je TechFides místo šité vývojářům na míru, se dočteš v našem článku proč do TF. Nebo se rovnou podívej na otevřené pozice a napiš nám, rádi Tě poznáme. Přečti si také, jak probíhá výběr našich nových členů týmu a jak probíhá onboarding.