Vzdělávání vývojářů v rámci pracovní doby? Rozhodně!

Také zkušení vývojáři rádi poznávají nové technologie. Připravili jsme celou metodiku vzdělávání založenou na menších krocích. A protože víme, že vzdělávání je důležité, ať už je vývojář na jakékoliv úrovni, čas strávený vzděláváním mají u nás vývojáři hrazený.


Praktická a zábavná forma vzdělávání

V TechFides hraje vývoj prim, a tak se můžeme plně soustředit na rozvoj prostředí pro vývojáře. Velmi důležité je vzdělávání. Každého z nás potěší, když při ohlédnutí zpět zjistí, že nestojí na místě a za uplynulý čas něco nového poznal a něco nového se naučil.

Je poměrně snadné motivovat juniorní vývojáře ke vzdělávání. Na druhé straně u těch zkušenějších už je to větší oříšek. Postupem času jsme zavedli dobrovolné interní certifikace dle témat, která jsou pro náš obor zásadní: témata jako čistý kód, návrhové vzory nebo návrh API. Následně jsme začali podporovat externí certifikace – odměňujeme a podporujeme snahu vývojářů získat mezinárodně uznávaná osvědčení třeba pro AWS, GCP, Azure, Kubernetes a další.

Interní či externí certifikace jsou fajn, nicméně vyžadují mnoho času pro přípravu. Myslíme si, že je důležité dbát na potřeby a životní priority členů týmu. Je třeba respektovat, že ne každý programátor má vždy prostor věnovat čas vzdělávání i ve volnu, nad rámec pracovní doby. A tak jsme připravili novou metodiku vzdělávání, která reflektuje potřeby vývojářů.

 


TF Achievements

Vývojář má možnost vybrat si z mnoha připravených témat (achievementů), o kterých by se rád něco naučil. Pro každou oblast vývoje jsou vytvořeny kategorie, které se dále větví. Témata jsou menší a je jich hodně. Je tak dobrá šance, že si vývojář vybere zrovna takové, které ho zaujme. Zadání záměrně nejsou příliš detailní, aby měl každý při svém bádání prostor i pro nějakou tu odbočku. Témata jsou také rozdělena podle pokročilosti, aby mohl jít vývojář v jednotlivých oblastech do takové hloubky, jak sám uzná za přínosné.

 


Vzdělávání v pracovní době

Každé téma zabere maximálně několik týdnů, kdy vývojář věnuje studiu 4 hodiny každý týden a tento čas je počítán do pracovní doby. Vývojáři tak mají vyhrazený ničím nerušený prostor pro věnování se studiu a svému růstu. Po dokončení práce na daném achievementu může vývojář své poznatky prezentovat ostatním a obohatit tak i zbytek týmu.

 


Líbí se Ti náš přístup? Přidej se k nám!

Rádi do členů našeho týmu investujeme čas i peníze, víme, že to je cesta k úspěchu celé společnosti.  A pokud je Ti náš přístup sympatický a vývoj Tě baví, dej nám o sobě vědět – můžeme se nezávazně setkat. V tuto chvíli otevřené pozice nalezneš třeba tady.

 

Zaujal Tě náš tým?

Rádi se s Tebou osobně a nezávazně setkáme, napiš nám – pošli nám, co umíš a co bys rád/a u nás dělal/a na email chcidotymu@techfides.cz

Další info o tom, proč je TechFides místo šité vývojářům na míru, se dočteš v našem článku proč do TF. Nebo se rovnou podívej na otevřené pozice a napiš nám, rádi Tě poznáme. Přečti si také, jak probíhá výběr našich nových členů týmu a jak probíhá onboarding.