Na čem pracujeme

Přinášíme vám shrnutí toho nejzajímavejšího, na čem jsme v poslední době pracovali.

 

🏃‍♂️ NtripChecker - Navmatix

V uplynulém období jsme měli příležitost ke spolupráci na zajímavých projektech pro českou technologickou společnost Navmatix, jejíž vysoce specializované produkty a služby využívají uživatelé po celém světě. Pro klienta vyvíjíme nové verze mobilních aplikací za pomocí technologie Flutter. V rámci kompletní technologické změny řešení také upravujeme a rozšiřujeme dle přání klienta o nové funkcionality. Cílem je vytvořit modernější podobu nejen Android verze aplikací, ale také varianty pro příznivce Apple zařízení. A zatímco NtripChecker je jednou z aplikací, kterou uživatelé mohou začít využívat v její přepracované podobě, již nyní společně pracujeme na další mobilní appce, tentokrát z úplně jiné oblasti, a to pro ryze volnočasové sportovní aktivity. NtripChecker umožňuje verifikovat připojení NTRIP klienta k NTRIP Casteru a analyzovat přijaté RTCM zprávy. Po připojení se uživatel může podívat na různé statistiky, listovat seznamem GNSS satelitů a dostupných frekvencí, nebo zobrazit na mapě polohu referenční stanice poskytující korekce společně s její vzdáleností.

 

🦊 MyFox

Dalším projektem, na kterém náš tým usilovně pracoval, je rezervační systém s názvem MYFOX. S jeho pomocí si podnikatelé mohou jednoduše vytvářet nové rezervace nebo dát možnost zákazníkům, aby si termín dle otevírací doby rezervovali sami. Dalšími funkcemi jsou např. online platby, zasílání upozorňovacích SMS, statistiky a mnoho dalších. MyFox nabízí nejen snadné a chytré řešení pro firmy a živnostníky, ale i další specifické varianty - např. pro upselling hotelových služeb nebo rezervační systém s API pro velké subjekty s plnou integrací do korporátního webu či vlastním brandingem. Určitě tě budou zajímat i použité technologie. V tomto případě pracujeme s frameworky React a Node.js, o komunikaci se stará GraphQL a využíváme AWS Lamdy a Serverless.

 

🛒 Mailbill - MailStep

V TechFides jsme také připravili fakturovací systém Mailbill pro společnost Mailstep. Mailstep je lídrem na trhu fulfillmentu a zajišťuje logistiku e-shopů pro klienty všech velikostí. Propojují e-shopy s vlastním skladovým systémem pro možnost nepřetržitého přehledu klienta nad skladovými zásobami. Zboží také fyzicky uskladňují a postarají se i o doručení zákazníkovi. Mailbill bude automaticky fakturovat veškeré úkony prováděné pracovníky skladu. Celý systém běží na Amazon Web Services s pomocí serverlessu. Na backendu se využívá NestJS, TypeORM a PostgreSQL, na frontendu pak Vue 3 s Vite a Quasarem. 

 

😎 UseHashtag

V rámci spolupráce se společností UseHashtag pomáháme s vývojem interních systémů a webových aplikací významné rakouské mediální agentury. Formou subdodávky tak v mezinárodním týmu podporujeme vývoj zejména na straně frontendu, kde se soustředíme na technologii Angular.

 

📡 NETQUI

Za zmínku stojí i projekt, který jsme spustili pro slovenský start-up NETQUI. V Netqui pracují na vysoce inovativním projektu designu bezdrátových sítí. My jsme pro ně v TechFides za použití technologií Javascript a React vytvořili interní systém.

 

💙 RAYNET

RAYNET je česká společnost, která se specializuje na vývoj a poskytování softwarových řešení pro správu vztahů se zákazníky (CRM). Dnes je RAYNET největší poskytovatel CRM řešení v České republice, které používá mnoho obchodních týmu zejména pro zlepšení interakce se zákazníky, zvýšení prodejů a zlepšení efektivity podnikových procesů. Jsme hrdí na to, že jsme právě společnosti RAYNET pomohli vytvořit moderní a efektivní mobilní verzi jejich CRM aplikace. Vývoj probíhal v technologii Flutter a byl pro tento projekt ideální volbou, protože umožňuje vývojářům rychle vytvářet crossplatformní aplikace s vysokou kvalitou uživatelského rozhraní a výkonností.

 

🤖 DOBROBOT 

DOBROBOT je první českou dobročinnou aukční platformou. Pomocí digitálních technologií a prostřednictvím on-line aukcí jednoduše a bezpečně propojuje sociálně odpovědné firmy a individuální dárce s neziskovými organizacemi. V TechFides jsme byli technologickým partnerem, který se postaral o kompletní technologické řešení od technické analýzy, přes samostatný vývoj platformy až po zajištění potřebné infrastruktury pro provoz. Jaké jsme k tomu využili technologie? Frontend jsme implementovali s pomocí technologie Next.js ve spojení s TailwindCSS. Backend byl implementovaný v technologii Node.js za použití frameworku Nest.js. Infrastruktura běží na Google cloudu, s čím nám pomohl nástroj Terraform.

 

Pokud tě naše práce zaujala a chceš se na podobných projektech podílet, napiš nám na e-mail chcidotymu@techfides.cz! Ozveme se ti rychlostí blesku! ⚡

Zaujal Tě náš tým?

Rádi se s Tebou osobně a nezávazně setkáme, napiš nám – pošli nám, co umíš a co bys rád/a u nás dělal/a na email chcidotymu@techfides.cz

Další info o tom, proč je TechFides místo šité vývojářům na míru, se dočteš v našem článku proč do TF. Nebo se rovnou podívej na otevřené pozice a napiš nám, rádi Tě poznáme. Přečti si také, jak probíhá výběr našich nových členů týmu a jak probíhá onboarding.