TechFides Tech Stack

V TechFides se zaměřujeme na zakázkový vývoj webových aplikací a platforem na míru. K tomuto účelu používáme širokou škálu nejmodernějších technologií a nástrojů. Díky nim můžeme zajistit, že naše aplikace jsou rychlé, spolehlivé a snadno rozšiřitelné. Níže představujeme náš aktuální technologický stack.

 

Aplikační a datová vrstva

  • Node.js - Využíváme pro vývoj backendové logiky aplikací. Díky jeho vysoké rychlosti a efektivitě můžeme zajišťovat rychlou odezvu a škálovatelnost našich aplikací. Zároveň nám umožňuje psát backendy v TypeScriptu, stejně jako frontendové aplikace, takže se zvyšuje efektivita vývoje.

  • .NET & C# - Používáme .NET pro vývoj backendu webových aplikací, které mají primárně běžet nebo se úzce integrovat na ekosystém Microsoftu potažmo přímo na Azure.

  • MySQL, PostgreSQL a MongoDB - Tyto databáze používáme pro ukládání dat. Každá z těchto databází má své výhody a podle potřeb projektů vybíráme tu nejvhodnější. V případě potřeby využíváme také specializované databáze jako Elastic nebo Redis.

  • Vue.js & React - Jsou pro nás primární frameworky pro vývoj frontendu webových aplikací. Jejich jednoduchost a flexibilita umožňuje snadné a rychlé prototypování, zároveň jsou aplikace díky tomu snadno udržovatelné. V případě potřeby také využíváme Angular.

  • REST & GraphQL - Oba přístupy využíváme k vytváření API pro naše aplikace. V případě potřeby větší flexibility struktury dat využíváme primárně GraphQL. Naopak v případě že struktura je jednodušší sáhneme k RESTu, tak abychom zjednodušili komplexitu implementace.

  • TypeScript - Používáme výhradně TypeScript pro psaní typově bezpečného kódu. Tím zajišťujeme, že naše aplikace jsou méně náchylné k chybám a snadněji se udržují.

 

DevOps a infrastruktura

  • Microsoft Azure, Google Cloud Platform a Amazon Web Service - Tyto platformy používáme pro nasazení a správu našich aplikací v cloudu. Každá z těchto platform má své výhody a podle potřeb našich zákazníků vybíráme tu nejvhodnější pro daný projekt.

  • Kubernetes - Je skvělý nástroj pro orchestraci kontejnerů a správu aplikací v kontejnerech. Umožňuje nám snadno a efektivně nasazovat, škálovat a spravovat naše aplikace v prostředí cloudových kontejnerových služeb, což zvyšuje naši produktivitu a snižuje náklady na provoz aplikací.

  • Terraform - Je pro nás primární nástroj pro automatizaci správy infrastruktury. Umožňuje nám vytvářet a spravovat cloudové prostředky prostřednictvím kódu, díky cemuž jsme více produktivní. Dále tím dosahujeme konzistence, škálovatelnosti a celkově zvyšujeme kvalitu infrastruktury.

  • Gitlab - Nám umožňuje ukládat, spravovat a sdílet náš kód v rámci jednoho centrálního systému, což zrychluje spolupráci a umožňuje nám rychleji a efektivněji vyvíjet a nasazovat naše aplikace. Díky mnoha funkcím jako jsou například pipeline, integrace na Jiru nebo merge requesty, můžeme lépe kontrolovat náš vývojový cyklus a zlepšit celkovou kvalitu našeho kódu.

 

Organizační nástroje

  • Jira - Nám umožňuje snadno plánovat, sledovat a spravovat projekty a úkoly a poskytuje nám přehled o stavu našich projektů v reálném čase. Díky mnoha funkcím jako jsou například sprint planning, backlog management nebo kanban board, můžeme lépe organizovat svou práci a zlepšit celkovou produktivitu a efektivitu našeho týmu.

  • Confluence - Je pro nás skvělý nástroj pro spolupráci a sdílení znalostí v rámci týmu. Umožňuje nám vytvářet a sdílet dokumentaci, návody a poznámky a usnadňuje tak komunikaci a spolupráci v rámci týmu. Díky mnoha funkcím jako jsou například integrace s Jira, vyhledávání, komentování a označování obsahu, můžeme lépe sdílet a uchovávat znalosti a zlepšit celkovou kvalitu naší práce.

  • Slack - Nám dává možnost okamžitě a pružně komunikovat, sdílet soubory a odkazy a zlepšit tak efektivitu našeho týmu. Díky mnoha funkcím jako jsou například kanály, soukromé konverzace, upozornění a integrace s dalšími nástroji, můžeme lépe organizovat a zefektivnit naši komunikaci a spolupráci.

 

Moderní technologie a přístup jsou pro nás zkrátka důležitou součastí našeho pracovního prostředí. Pokud Tě zajímá, jak se staráme o spokojenost členů týmu, přečti si článek o tom, jak měříme a vyhodnocujeme DX neboli Developer Experience. 

Zaujal Tě náš tým?

Rádi se s Tebou osobně a nezávazně setkáme, napiš nám – pošli nám, co umíš a co bys rád/a u nás dělal/a na email chcidotymu@techfides.cz

Další info o tom, proč je TechFides místo šité vývojářům na míru, se dočteš v našem článku proč do TF. Nebo se rovnou podívej na otevřené pozice a napiš nám, rádi Tě poznáme. Přečti si také, jak probíhá výběr našich nových členů týmu a jak probíhá onboarding.